Kommunalråd hittade död älg på tomten!

Kurravaara (JJ) Kirunas kommunalråd Lars Törnman, fick en rejäl överraskning när han gick bakom sitt garage i Kurravaara. På tomtgränsen låg en nyskjuten älg.

Törnman kontaktade polisen som gjorde en utredning på platsen. De plockade upp snus, såg efter avtryck av skotern och stövlar och började promenera efter skoterspåret för att se var det ledde. De misstänkte att ett jaktbrott begåtts.
Senare visade det sig att polisen i Luleå hade bett en person att åka och skjuta älgen eftersom den var skadad men kontakten mellan polisen i Luleå och Kiruna hade inte fungerat.
Polisen avslutade sin utredning och Törnman drog ner älgen på gården med skoter. Sedan tog polisen över och kadavret hamnade på soptippen.
– Här ser man hur det kan gå när sambandscentralen inte är bekant med området, säger Törnman, till Norrländska Socialdemokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser