Kommun vill skjuta änder

Dals-Ed (JJ) För att folk ska kunna bada i Lilla Lee i sommar söker Dals-Eds kommun tillstånd hos länsstyrelsen att få skjuta gräsänder. - Förra sommaren fick vi avråda från bad i sjön på grund av otjänligt badvatten, skriver tekniske chefen i ansökan.

Kommunen i Dals-Ed har ansökt om att få skjuta bort änder som förorenar en badsjö.

Under förra veckan konstaterades minst 100 gräsänder på en plats. Det är viktigt att kunna skjuta av änderna innan de lägger ägg, skriver kommunens tekniska chef, Roland Kindslätt, i ansökan till länsstyrelsen.

Flera fastighetsägare längs med sjön har klagat till kommunen om att fåglarna smutsar ner i trädgårdar, på bryggor och badstränder.

–Förra sommaren fick vi avråda från bad i sjön på grund av otjänligt badvatten då det förekom stora halter av e-colibakterier och intestinala enterokocker. Om vi inte får tillåtelse att skjuta änder så är risken stor att vi återigen drabbas av otjänligt badvatten till sommaren, skriver Kindslätt, uppger Dalslänningen.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser