Kommun vill skjuta änder

Dals-Ed (JJ) För att folk ska kunna bada i Lilla Lee i sommar söker Dals-Eds kommun tillstånd hos länsstyrelsen att få skjuta gräsänder. - Förra sommaren fick vi avråda från bad i sjön på grund av otjänligt badvatten, skriver tekniske chefen i ansökan.

Kommunen i Dals-Ed har ansökt om att få skjuta bort änder som förorenar en badsjö.

Under förra veckan konstaterades minst 100 gräsänder på en plats. Det är viktigt att kunna skjuta av änderna innan de lägger ägg, skriver kommunens tekniska chef, Roland Kindslätt, i ansökan till länsstyrelsen.

Flera fastighetsägare längs med sjön har klagat till kommunen om att fåglarna smutsar ner i trädgårdar, på bryggor och badstränder.

–Förra sommaren fick vi avråda från bad i sjön på grund av otjänligt badvatten då det förekom stora halter av e-colibakterier och intestinala enterokocker. Om vi inte får tillåtelse att skjuta änder så är risken stor att vi återigen drabbas av otjänligt badvatten till sommaren, skriver Kindslätt, uppger Dalslänningen.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser