Kommun vill omförhandla jaktarrenden

Oskarshamn(JJ) Flera jägare får nu sina jaktarrenden hos kommunen uppsagda. Enligt kommunen är orsaken att flera av dessa arenden måste omförhandlas.

– Meningen är inte att de som arrenderar jaktmark av oss ska bli av med sina arrenden. Som de är formulerade måste vi säga upp arrendena för att kunna omförhandla dem, säger Ing-Marie Olsson Lindquist, biträdande teknisk chef på kommunen, till Oskarshamns-Tidningen

Det handlar om cirka tio jaktarrenden. Ett har sagts upp, på Storskogen, eftersom det är så många verksamheter där nu att det inte är lämpligt för jakt, enligt kommunen.
På andra områden har det skett förändringar så att arrenden måste omförhandlas.
Kommunen vill också försöka höja arrendeavgifterna.  
Det här rapporterar Oskarshamns-Tidningen.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Debatt: Vem vågar skjuta en skabbangripen varg?

Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor. Om någon forskare menar att vargen skulle ha överlevt rävskabben den hade, så kommer jag att fällas för grovt jaktbrott med allt vad det innebär, skriver Myrvold i sin debattartikel.

Annonser