Kommun informerade inte om jakt

ÖREBRO(JJ). Flera boende kring Stadsparken och Trumpetargatan i Örebro blev oroliga när de hörde skott i går morse. Det visade sig vara jägare som var ute och jagde grågäss och kanadagäss. - Det är ett medvetet val att vi inte går ut och varnar först, säger Karl-Heinz Nilsson, fritidskonsulent på kommunen, till Nerikes Allehanda.

Nilsson menar att risken är att folk annars kommer att röra sig i området. Han uppger för Nerikes Allehanda att man skjutit totalt 18 gäss.
Jakten bedrivs då fåglarna bedöms orsaka en sanitär olägenhet. 
Han tycker att man bör följa hur man gör i Malmö och picka äggen under nästa vår.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser