Knarkdömd jägare förlorar vapen

Karlshamn (JJ) Enligt polisen luktade jägarens kläder starkt av marijuana i samband med att han delgavs misstanke om narkotikabrott i början av 2016. Mannen har också erkänt att han använt narkotika, men förnekar bestämt att han har ett missbruk.

Förvaltningsrätten fastställer nu polismyndighetens beslut att mannens samtliga jaktvapen, inklusive ammunition, ska tas i beslag. Jägaren överklagade polisens beslut till förvaltningsrätten.

Men de domar som mannen dragit på sig för narkotikabrott och rattfylleri visar enligt polisen att han inte längre uppfyller vapenlagstiftningens krav på omdöme, laglydnad och pålitlighet, enligt domstolen. Jägaren har via frivillig provtagning försökt påvisa att han inte använder narkotika regelbundet.

Förvaltningsrätten anser att det inte per automatik visar att mannen inte har en missbruksproblematik. Polisen har därför haft fog för beslutet att beslagta jägarens samtliga hagel- och kulvapen, skriver rätten i domen.

Jägaren har i en skrivelse berättat att jakten är hans liv och att det mesta av fritiden går till att vara i skog och mark.

Om han vill fortsätta med sin hobby måste han begära prövningstillstånd hos kammarrätten, för att eventuellt få förvaltningsrättens dom prövad där, rapporterar Sydöstran.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser