Knarkdömd jägare förlorar vapen

Karlshamn (JJ) Enligt polisen luktade jägarens kläder starkt av marijuana i samband med att han delgavs misstanke om narkotikabrott i början av 2016. Mannen har också erkänt att han använt narkotika, men förnekar bestämt att han har ett missbruk.

Förvaltningsrätten fastställer nu polismyndighetens beslut att mannens samtliga jaktvapen, inklusive ammunition, ska tas i beslag. Jägaren överklagade polisens beslut till förvaltningsrätten.

Men de domar som mannen dragit på sig för narkotikabrott och rattfylleri visar enligt polisen att han inte längre uppfyller vapenlagstiftningens krav på omdöme, laglydnad och pålitlighet, enligt domstolen. Jägaren har via frivillig provtagning försökt påvisa att han inte använder narkotika regelbundet.

Förvaltningsrätten anser att det inte per automatik visar att mannen inte har en missbruksproblematik. Polisen har därför haft fog för beslutet att beslagta jägarens samtliga hagel- och kulvapen, skriver rätten i domen.

Jägaren har i en skrivelse berättat att jakten är hans liv och att det mesta av fritiden går till att vara i skog och mark.

Om han vill fortsätta med sin hobby måste han begära prövningstillstånd hos kammarrätten, för att eventuellt få förvaltningsrättens dom prövad där, rapporterar Sydöstran.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser