”Klompen” räddade husse undan björn

Valsjöbyn (JJ) Jägaren Ola Jönsson, Backe kan tacka sin jämthund Klompen för att han klarade sig när en björnhona attackerade honom när han var på björnjakt.

Ola Jönsson jagade i Valsjöbyns jaktområde i Jämtland och gick efter en fjällkant när han märkte att hunden fick vittring efter något. I samma ögonblick kom en björnhona med två ungar rusande mot honom.

Ola kämpade febrilt med att få lös sin hund och när honan hade ett par meter kvar slapp jämthunden Klompen lös ur kopplet.  Hunden började skälla och attackera björnen och på så sätt klarade sig Ola undan björnhjonans raseri.
Klompen och hans husse klarade sig oskadda undan äventyret och förbereder nya björnjakter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser