”Klompen” räddade husse undan björn

Valsjöbyn (JJ) Jägaren Ola Jönsson, Backe kan tacka sin jämthund Klompen för att han klarade sig när en björnhona attackerade honom när han var på björnjakt.

Ola Jönsson jagade i Valsjöbyns jaktområde i Jämtland och gick efter en fjällkant när han märkte att hunden fick vittring efter något. I samma ögonblick kom en björnhona med två ungar rusande mot honom.

Ola kämpade febrilt med att få lös sin hund och när honan hade ett par meter kvar slapp jämthunden Klompen lös ur kopplet.  Hunden började skälla och attackera björnen och på så sätt klarade sig Ola undan björnhjonans raseri.
Klompen och hans husse klarade sig oskadda undan äventyret och förbereder nya björnjakter.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser