Klartecken för vargjakt i USA

Nu står det klart att det blir vargjakt i delar av USA. Detta sedan regeringenn har strukit vargen från listan över utrotningshotade djurarter.

Jakten kommer i första omgången att öppnas i staterna Minnesota, Michigan och Wisconsin. De federala myndigheterna har kommit fram till att bestånden av varg är så stor att den inte längre kan karakteriseras som en fredad djurart.Jakt kan också bli lovlig i området norr om Rocky Mountains, det vill säga i Montana, Idaho och delar av Washington och Oregon.
 

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser