Klart med ny skjutbana på Öster Malma

Jägareförbundet får bygga ny skjutbana trots protester.

 Svenska Jägareförbundet har nu fått tillstånd att bygga en skjutbana för hagelskytte vid sjön och Natura 2000-området Likstammen, i närheten av förbundets jaktvårdsskola Öster Malma.

Det är länsstyrelsens miljöprövningsdelegation som efter en lång handläggningstid tagit beslutet att Jägareförbundet får bygga skjutbanan, skriver Sörmlands Nyheter.

Ordförande i miljöprövningsdelegationen är länsjuristen Måns Cederberg, som kommenterar beslutet så här:

– Frågan om en ny skjutbana vid Öster Malma har väckt protester i området. Men nu har miljöprövningsdelegationen kommit fram till ett beslut där vi vägt samman olika aspekter, bland annat buller, och hänsyn till natur, kultur och friluftsliv.

Tillståndet innehåller ett antal restriktioner.Restriktionerna innebär bland annat att skjuttiderna begränsas till vardagar mellan klockan 08.00 och 19.00 för att minimera bullerpåverkan på omgivningen.

Inget skytte får bedrivas från midsommar till den 15 augusti samt under vissa helgdagar och antalet skjutdagar får vara maximalt 95 per år.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser