Klart för lodjursjakt i Västernorrland

​Härnösand (JJ) Nu är det klart hur det blir med lodjursjakten även i Västernorrlands län.

Nu har kvoten i licensjakten fastställts även i Västernorrland. Foto: Istock

Tilldelningen i länet blir tio lodjur.

”Den inventering av lodjuren som pågått sedan mitten av januari närmar sig slutet. Det preliminära resultatet visar att det finns många lodjur i framför allt Sollefteå kommun men även i delar av Sundsvalls och Örnsköldsviks kommuner. Beslutet om licensjakt är i huvudsak inriktat på att dämpa lodjurens skador på renskötseln”, skriver länsstyrelsen på sin hemsida.

Myndighetens rovdjurskonsulent, Gunnar Ledström, råder jägarna att läsa beslutet noga då det innehåller detaljerade regler för jakten. Bland annat delas länet in i tre olika jaktområden.

Läs hela beslutet här.

Jaktjournalen har rapporterat om lodjursjakten i de övriga länen här.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser