Klappade igen jakten i delområde 2

Bjursås (JJ) Efter sex timmars svettig jakt kunde Klas Johansson och hans kamrater stänga jakten i Delområde 2, Dalarna. Nu är alla björnar på tilldelningen där fällda.

Tre glada björnjägare efter en svettig jakt som slutade med utdelning.

Det har varit en intensiv dag för Klas Johansson och hans kompisar Anders Göras och Josef Nordin i Bjursåsskogarna norr om Falun. När Jakjournalen når honom är precis på väg att hänga in och flå den björnen.

– Vi höll på att ge upp men hundarna löste uppgiften. De har gått 2,5 mil per hund, säger han.

I morse hade de inte mycket att gå på annat än spillning på en väg. Rysstövaren Nadja och Plotthunden Meya jobbade länge med att hitta ett utspår. De kopplades till slut upp men släpptes om vid spillningen och fann till slut ett avhopp. Björnen restes 300 meter in på en myr.

– Då bar det av rätt ut. I bland stod det still men annars var det gångstånd eller så drog bara björnen. Jag lyckades vid ett tillfälle komma så nära att jag såg skallen björnen men kunde inte skjuta.

Till slut kunde Klas, Josef och Anders avsluta jakten och fällde en björnhanne på 150 kg.

– När jag ringde in och rapporterade björnen blev de rejält stressade eftersom de snabbt var tvungna att få ut meddelandet att jakten i området var avlyst.

 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser