Kjell sköt björn på ståndskall

Kjell Lindgren från Hemling i Ångermanland sköt i söndags den andra björnen i Västernorrland. Tillsammans med jaktkompisen Per-Åke Larsson fällde han björnen på ståndskall.

Efter att ha hittat björnskit släppte de hunden och strax efteråt blev det ståndskall. Efter en spännande ansmygning var de tätt inne på ståndet. De hörde björnen morra och blåsa. Plötsligt fick Kjell en skottchans på endast tio meter. Kjell sköt snabbt björnen i huvudet och jakten var över. Björnen var en hane och vikten uppskattades till strax under 200 kg.Även i Västerbotten sköts den andra björnen under helgen. Håkan Isaksson sköt en ung björnhona i närheten av Borgafjäll.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser