Kirunas skjutbanan ska flyttas

Kiruna(JJ) Kiruna ska flyttas och då måste skjutbanan flyttas för att ge plats åt den nya bebyggelsen. Under hösten ska flytten påbörjas.

Skjutbanan byggs på en plats för Försvarsmakten tidigare hade en skjutbana, några kilometer efter Kurravaaravägen. När snön försvinner nästa år ska skjutbanan vara klar.

– Det finns avtalsförslag framtagna med staten som markägare och med försvaret som idag har avtal på det nya området. Med Kiruna jakt- och fiskevårdsförening pågår en dialog om hur det ska gå till med flytt av verksamheten och hur den nya skjutbanan ska se ut. Innan semestrarna borde vi ha ett avtal klart, säger Eva Ekelund, mark- och exploateringschef på Kiruna kommun, till Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser