Kindlareviret knäckt av revirstrider?

Kopparberg (JJ) Vargarna i Kindlareviret i Örebro län går inte att hitta. – Reviret är otroligt litet, bara cirka 10 000 hektar, så de kan ha lämnat området efter att ha råkat ut för revirstrider, säger Göran Gunnarsson, presstalesperson för jägarna.

Det lilla Kindlareviret, gråmarkerat på kartan, har revirgrannar i alla väderstreck utom norrut. Är det omkringboende vargar som jagat bort dem? Foto: Google maps och Istock.

Under premiärdagen för årets licensjakt har jägarna funnit vargspår. Men spårförhållandena har varit dåliga.

– Vi väntar på att det ska komma snö, som de lovat på torsdag, säger Göran Gunnarsson.

I Kindlareviret runt Kopparberg gick tidigare en alfahane och revirmarkerade tillsammans med en avkomma. Sedan en tid tillbaka är han försvunnen.

Upplöst efter revirstrider?

– Det är så otroligt litet revir att det blir mycket hårt tryck från omkringliggande revir. Det är inte omöjligt att reviret upplösts i en revirstrid, säger Göran Gunnarsson.

Det senaste han hörde om tiken var att hon befann sig i Ludvika.

– Ja, det stämmer enligt mina uppgifter, säger vargforskare Olof Liberg.

– Hon konstaterades i november vid Snösjön söder om Ludvika, säger Liberg.

– Hon hade gått till närmaste angränsande revir norrut, säger Göran Gunnarsson.

Jägarna ger dock inte upp utan fortsätter när spårförhållandena medger.

– Vi väntar också in duktiga hundekipage som i nuläget prioriterar att jaga i andra revir. Det är ingen brådska för vår del, så vi kan vänta, säger Göran Gunnarsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Jaktjournalen bevakar vargjakten och tar gärna emot bilder och rapporter om spännande händelser i jakten. Hör av dig om du har något att berätta.
Skicka till: 070-395 00 94, Holger Nilsson eller 070-744 18 21, Mikael Moilanen.

Dela artikeln via e-post

AKTUELLT

Webbradio: ”Vi har ingen regional vargförvaltning”

Gävleborg (JJ) – Problemet är att vi inte har någon regional förvaltning av vargstammen. Det är några få län som ska bära hela det nationella målet. Det säger Jägareförbundets Per Mellström när han kommenterar jägaren Jonas Heimers beslut, att sluta rapportera rovdjur till länsstyrelsen.

Annonser