Kilsbergsvargen var i går i ett område med renar

IDRE(JJ). Den så kallade Kilsbergsvargen befann sig i går nära Idre och i ett område med renar. Det var i går som signalen från vargens sändare visade var den fanns.

Dalarnas Tidningar uppger att vargtiken var i ett område som ingår i åretrunt marker för renskötseln. 
– Först ska vi försöka skrämma den, men lyckas inte det utan den går till angrepp mot renar har vi rätt att skjuta den, säger Benny Jonsson, rovdjursansvarig inom Idre Nya Sameby, till Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser