Kilsbergsvargen var i går i ett område med renar

IDRE(JJ). Den så kallade Kilsbergsvargen befann sig i går nära Idre och i ett område med renar. Det var i går som signalen från vargens sändare visade var den fanns.

Dalarnas Tidningar uppger att vargtiken var i ett område som ingår i åretrunt marker för renskötseln. 
– Först ska vi försöka skrämma den, men lyckas inte det utan den går till angrepp mot renar har vi rätt att skjuta den, säger Benny Jonsson, rovdjursansvarig inom Idre Nya Sameby, till Dalarnas Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser