Kennel vägrar sälja till varglänet Värmland

Åmotsfors (JJ) Finnstövaruppfödare Leif Bäckström, Solstrimmans Kennel i Kalix vägrar att sälja sina valpar till jägare i Värmland på grund av varg. – Jag vill inte att mina valpar ska bli vargmat, säger han.

– Det är för jävligt att staten låtit det gå så här långt, säger Bengt Jansson i Eda som inte fick köpa någon hund. Det förstör ju ett fritidsintresse som många människor har. Kennelägaren Leif Bäckström delar Bengt Janssons åsikter om vargen.

– Vargen ska bort. Vi bor ju i glesbygden för att vi vill jaga. Vargpolitiken gör att glesbygden utarmas mer och mer.

– Jag läser  dagligen i tidningarna och på Facebook och ser bilder på döda och halvätna hundar. Det ödet vill jag inte att mina valpar ska gå till mötes, säger Leif Bäckström, till Nya Wermlands-tidningen.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser