Kennel vägrar sälja till varglänet Värmland

Åmotsfors (JJ) Finnstövaruppfödare Leif Bäckström, Solstrimmans Kennel i Kalix vägrar att sälja sina valpar till jägare i Värmland på grund av varg. – Jag vill inte att mina valpar ska bli vargmat, säger han.

– Det är för jävligt att staten låtit det gå så här långt, säger Bengt Jansson i Eda som inte fick köpa någon hund. Det förstör ju ett fritidsintresse som många människor har. Kennelägaren Leif Bäckström delar Bengt Janssons åsikter om vargen.

– Vargen ska bort. Vi bor ju i glesbygden för att vi vill jaga. Vargpolitiken gör att glesbygden utarmas mer och mer.

– Jag läser  dagligen i tidningarna och på Facebook och ser bilder på döda och halvätna hundar. Det ödet vill jag inte att mina valpar ska gå till mötes, säger Leif Bäckström, till Nya Wermlands-tidningen.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser