Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Ystads Allehanda berättar om Sjöbobon Christoffer Frank och fem andra jägare som såg fram emot en spännande jaktsäsong.

De hittade en annons på Blocket och säljaren bjöd på kaffe och visade runt på markerna.

Christoffer och hans jaktkompisar betalade 11 500 kronor var.

Ägde inte marken

Men sedan framkom det att mannen inte ägde marken som affären avsåg. Den tillhör istället en godsägare, som inte haft en aning om att någon annan person sålde jakten.

Sedan i somras har Christoffer fått kontakt med ytterligare jägare som köpt jakt i området. Totalt handlar det om tio jägare som tillsammans betalat mannen 130 000 kronor.

Jägarna har polisanmält mannen för bedrägeri, men beskedet från rättsväsendet är att det handlar om tvistemål som jägarna måste driva i rätten på eget iniatiativ.

Christoffer säger till Ystads Allehanda att han ångrar Blocket-affären.

– Man måste vara försiktigare och kolla upp ännu mer, säger han till tidningen.

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser