Kanadagässen ska bort från badplatsen

Eskilstuna (JJ) Eskilstuna kommun ska göra en insats för att badgästerna vid Vilsta och Sundbyholm inte ska behöva bekymra sig för kandagässen.

Det är Eskilstuna Kuriren som rapporterar om att frågan om Kanadagässens närvaro på de två badplatserna diskuterats i Kommunfullmäktige.

Det planeras nu för både preventiva åtgärder men också skyddsjakt. Bryggor ska tas bort, stängsel sättas upp och djurattrapper placeras ut för att skrämma bort gässen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser