Kan få bidrag till skyddsväst

Falun (JJ) Länsstyrelsen Dalarna har beslutat att ge bidrag för skyddsväst till hundar. Västarna är tänkta att skydda jakthundar från att bli allvarligt skadade eller dödad i samband med angrepp från varg eller andra stora rovdjur.

För att få bidrag ska vissa kriterier vara uppfyllda. Bidraget betalas i första hand ut till de som har aktiva jakthundar. Vid behov kan bidrag lämnas till hundar som ingår i Polismyndighetens eftersöksorganisation, räddningshundar och andra tjänstehundar.

I mån av medel lämnas bidrag med 50 procent av kostnaden, dock är det högsta belopp som lämnas 5 000 kronor och skyddsvästen får inte vara inköpt före år 2015.

Fullständigt ifylld ansökan ska vara Länsstyrelsen tillhanda senast den 15 december. Efter avslutad jaktsäsong ska en kort rapport lämnas in till Länsstyrelsen. Rapportblanketten skickas ut av Länsstyrelsen efter avslutad jaktsäsong, skriver de på sin hemsida >>.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser