Kameraövervakning på varg och lo

Motala (JJ) Länsstyrelsens rovdjursförvaltning har skickat in en omfattande ansökan om kameraövervakning i länet, bland annat i Motala. Totalt vill man sätta upp 20 kameror i skogen.

Kamerorna ska filma platser som ofta besöks av olika rovdjur för att användas i länsstyrelsens arbete för att kvalitetssäkra så att rovdjursgrupper som exempelvis lo, men också varg och kungsörn, föryngrar sig.

Länsstyrelsen har redan i dag ett liknande tillstånd. Det har fungerat bra, men det har varit problem med att djuren inte alltid valt att befinna sig i de kameraövervakade områdena. Därför utökas nu ansökan, skriver Motala Vadstena Tidning.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser