Kadaver av kor och vildsvin dumpade i naturen

KARLSKOGA(JJ). Kadaver av vildsvin och kor har dumpats i naturen norr om Karlskoga. Polisen har varit ute och tittat på platsen och misstänker att någon eller några personer tänkt använda kadavren som åtel vid jakt.

Enligt polisen är det ett brott mot biproduktförordningen att lägga ut döda djur på det här sättet. 
Polisens presstalesman Stig Thored säger till Karlskoga Kuriren att de inte vet vem som lagt ut kadavren på platsen. 

Gunnar Göersen, jaktvårdskonsulent i Jägareförbundet Mitt, tror dock att det handlar om dumpning av djurkadaver. Han menar att det inte är aktuellt att jaga med åtel under den här tiden på året.
Det här rapporterar Karlskoga Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser