JUST NU: Wassberg ryter till i vargfrågan

Göteborg (JJ) I tv-programmet Debatt på SVT1 ryter nu skidlegendaren Thomas Wassberg till i vargfrågan.

Han konstaterar bland annat att samerna har ett stort rovdjurstryck. Han säger också att det finns belägg för att varg kan ta människor.Han menar också att vargen utrotades för att den ställde till mycket problem och han undrar varför vi ska ha tillbaka vargen igen.

I programmet medverkar också flera vargförespråkare. Bland annat hävdas det att rovdjursstängsel kan minska risken för vargattacker på bland annat får.
Det hävdas också att vargen är utrotningshotad.

Wassberg konstaterar dock att vargen inte är utrotningshotad. Han menar också att jakten är en kultur på landsbygden, som hotas på grund av vargtrycket.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser