Junselevargen ska skjutas

Stockholm (JJ) Varghonan i Junselereviret ska skjutas. Jakten som avbröts tidigare i februari ska återupptas beslutar Naturvårdsverket på tisdagen, skriver generaldirektör Maria Ågren på Svenska Dagbladets debattsida.

Naturvårdsverket har fått en ny ansökan från en sameby om skyddsjakt och anser sig ha mycket goda skäl att bevilja skyddsjakt. Det förra beslutet om skyddsjakt på Junselevargen upphävdes av förvaltningsrätten som ansåg att det var fel att göra undantag från förbudet att döda vargar och att andra lösningar borde ha prövats. Nytt beslut om skyddsjakt på vargtiken väntas under dagen från Naturvårdsverket.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser