Junselevarg har troligen fått sällskap

Junsele(JJ) Den så kallade Junselevargen har troligen fått sällskap av en hanne. - Vi tror att det är så. Men först i nästa vecka för vi definitivt svar på en DNA-analys, säger Stefan Tågestad, naturbevakare, till tidningen Ångermanland.

Tågestad och rovdjurskonsulent Gunnar Ledström har varit ute pch spårat och sett att två vargar revirmarkerar. Området ligger öster om Junsele.

Vargspillning har skickats till Viltskadecenter för analys, besked väntas nästa vecka.
Misstanken är att Junseletiken fått sällskap av en hanne.

Vargtiken flyttades fyra gånger förra vintern, men hon gick hela tiden tillbaka till området.
Oron är nu stor bland samerna för att renar åter ska rivas av vargarna.
Det här rapporterar tidningen Ångermanland.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser