Junseletiken klarade Gävleflasktratten

Söderhamn (JJ) Junselevargtiken fortsätter oförtrutet sin vandring mot norr. Hon går öster om E4:an och är starx norr om Söderhamn nu.

Vargtiken har gått över 15 mil norrut sedan hon släpptes för drygt en vecka sedan. I förrgår rapporterade Jaktjournalen som då var i kontakt med projektledaren Magnus Kristoffersson på Naturvårdsverket, att tiken befann sig i Gävle kommun.

VArgforskaren Olof Liberg sa i samband med att dessa uppgifter kom ut till Jakt och Jägare att passagen förbi Gävle skulle innebära stora problem för henne. Men GPS-signalerna i dag meddelar att tiken redan lämnat kommunen och nu är strax norr om Söderhamn.

Vargtikens väg norrut. Källa: Naturvårdsverket
AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser