Juniorjägarexamen på förslag

STOCKHOLM (JJ) Ett förslag på en juniorjägareexamen kommer att behandlas på Jägareförbundets årsstämma, rapporterar Jägareförbundet. Tanken är att en utbildning för barnen ska göra jakten mer accepterad.

Initiativet kommer från Mikael Stengård, Väsby-Sollentuna-Järfälla jaktvårdskrets. Han menar att det idag finns en skev bild där barnen endast förknippar jakten med sjävla dödandet. 

Genom att ta med barnen ut i naturen i tidiga år, och utbilda dem i jaktens alla delar, skulle man kunna få en mer positiv bild av jakten hos de unga.  

Motionen har bifallits av förbundsstyrelsen, som menar att förslaget ligger i linje med den ungdomssatsning man vill se framöver. Motionen kommer att behandlas på årsmötet. 
 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser