Junilistans första namn diskuterade jakt i Karlstad

Karlstad (JJ) Jörgen Appelgren, Junilistans första namn till Europaparlamentet, har besökt Karlstad under sin valturné och diskuterade bland annat jakt p Jägareförbundet.

Vi i Junilistan och Jägarförbundet har en del gemensamma åsikter när det gäller hur besluten tas i EU. Bland annat tycker vi att besluten som tas i Bryssel inte gagnar jakten här hemma.  

Man har en helt annan bild av jakt i Bryssel än hur det ser ut hos oss. Vi är 28 olika länder och det passar inte med samma regler för alla, och det gäller inte bara jakten, säger han, skriver Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser