Juholt försvarar licensjakten på varg!

Socialdemokraternas nyvalde partiledare fick frågan: "Ska Sverige fortsätta licensjakten på varg?" I SVT:s Agenda. Hans svar var ett tydligt ja. Det har fått föreningen Djurskyddet i Sverige att reagera kritiskt.

– Vi beklagar starkt att Håkan Juholt tycks ge regeringen stöd för licensjakten på varg! säger Sven-Erik Alhem, ledamot i Djurskyddet Sveriges förbundsstyrelse och ansvarig för rovdjursfrågor, i ett pressmeddelande.
Djurskyddet Sverige EU-anmälde tillsammans med Rovdjursföreningen, WWF och Naturskyddsföreningen den svenska licensjakten förra året. EU-kommissionen har tagit anmälan på mycket stort ansvar och krävt förklaring av den svenska regeringen.  
– Vi är övertygade om att licensjakten inte är förenlig med EU:s art och habitatdirektiv, och det är mycket olyckligt om ledande svenska politiker inte inser detta! säger Sven-Erik Alhem.  
– Vi kommer att begära en uppvaktning av Håkan Juholt och föra ett samtal om vargens utsatta situation och ge honom vår syn på den mycket olämpliga licensjakten! säger Sven Stenson, förbundsordförande för Djurskyddet Sverige.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser