Jubileum för kontinentala fågelhundar

MALMKÖPING (JJ) Specialklubben för kontinentala fågelhundar firar i år 15 år. Därför kommer man anordna jubileumsutställningar i Malmköping den 9 och 10 juli.

Under dagarna två kommer ett antal priser att delas ut. 

– Starterna på våra utställningar är väldigt dynamiska eftersom många raser med helt olika karaktärsdrag ingår och startar samtidigt, berättar Sara Beckman en av många engagerade i klubben. 

Eftersom alla startar samtidigt med olika karaktärer, men ändå bedöms jämlikt utifrån sina drag, ställs höga krav på domarna. Olikheterna är själva tanken med specialklubben. 

– Vi har väldigt duktiga domare som kan bedöma alla olika hundar efter hur de ska agera. Även om alla inte gör likadant har alla samma förutsättningar till pris. 

Specialklubben för kontinentala fågelhundar bildades efter att flera av de raser som ingår i klubben inte passade för Vorstethens utställningsregler. Nu har man varit aktiva i 15 år vilket alltså ska firas stort. 

Till hösten kommer också jaktprov att anordnas i fyra dagar. Det jaktprovet kommer till och med att ha internationell status och cacit kommer att delas ut. 

Det händer fortfarande mycket inom klubben och nya raser ansluter hela tiden till den dynamiska samling av raser som fortfarande finns.  

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser