JRF uppmanar till uppror

DALARNA (JJ). Jägarnas Riksförbund, JRF, uppmanar till att göra uppror mot den nya vargpolitiken i Svabensverk nästa helg.

Distriktsordförande Malte Sandström menar att situationen som råder är ohållbar och det måste göras något.  JRF reagerade starkt på Sveriges kursändring i vargpolitiken i onsdags.

”– Efter det här beskedet känns det bara ännu värre. Personer i Bryssel kan inte sitta och bestämma hur vi på landsbygden i Sverige ska ha det. Regeringen borde ha tagit en större strid i vargfrågan och inte lagt sig så platt. Det kan inte vara rimligt att stoppa vargjakten, om man ser till de förutsättningar vi har i länet”, säger Malte Sandström till Dalarnas Tidningar.

Till upproret nästa vecka är bland annat folk från Naturvårdsverket inbjudna. Hur många som kommer är dock osäkert.

”– Upproret ska ses som en manifestation och vi vill passa på att påpeka de problem som finns med den rovdjurspolitik som förs i dag. Jag hoppas verkligen att de inbjudna representanterna kommer, men de brukar inte ha tid när vi bjuder in till våra träffar. De gömmer sig hellre”, säger Malte Sandström.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser