JRF uppmanar till uppror

DALARNA (JJ). Jägarnas Riksförbund, JRF, uppmanar till att göra uppror mot den nya vargpolitiken i Svabensverk nästa helg.

Distriktsordförande Malte Sandström menar att situationen som råder är ohållbar och det måste göras något.  JRF reagerade starkt på Sveriges kursändring i vargpolitiken i onsdags.

”– Efter det här beskedet känns det bara ännu värre. Personer i Bryssel kan inte sitta och bestämma hur vi på landsbygden i Sverige ska ha det. Regeringen borde ha tagit en större strid i vargfrågan och inte lagt sig så platt. Det kan inte vara rimligt att stoppa vargjakten, om man ser till de förutsättningar vi har i länet”, säger Malte Sandström till Dalarnas Tidningar.

Till upproret nästa vecka är bland annat folk från Naturvårdsverket inbjudna. Hur många som kommer är dock osäkert.

”– Upproret ska ses som en manifestation och vi vill passa på att påpeka de problem som finns med den rovdjurspolitik som förs i dag. Jag hoppas verkligen att de inbjudna representanterna kommer, men de brukar inte ha tid när vi bjuder in till våra träffar. De gömmer sig hellre”, säger Malte Sandström.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser