JRF överklagar vargjakten i Värmland

Värmland (JJ) Jägarnas Riksförbund, JRF, överklagar beslutet att sex vargar ska få fällas i vinterns vargjakt.

– Sex vargar i tilldelning är ingenting här i Värmland när vi har så mycket varg och problem, säger Kjell Emilsson, länsordförande i JRF, till P4 Värmland.

Förbundet vill skjuta 63 vargar i Värmland.

– Om regeringsbeslutet på 270 vargar ska nås måste vi skjuta undan 63 här i Värmland, säger Kjell Emilsson till lokalradion.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser