Jörgen sköt stor hanbjörn i Uttersjö

Jörgen Seijsing och hans vita älghund Bozz efter den lyckade björnjakten Uttersjö (JJ) Jörgen Sejsing lyckades idag efter en spännande jakt skjuta en stor hanbjörn på markerna i Uttersjö, väster om Örnsköldsvik. Jörgen och hans vita älghund är med i ett stort reportage i Jaktjournalens septembernummer där Jörgen sköt en fin 20-taggare efter Bozz.

Dagens lyckade björnjakt började med att Jörgen hittade björnskit och ett färskt björnspår på sina jaktmarker i Uttersjö. Jörgen släppte Bozz som efter 800 meter tog upp och började skälla. Jörgen som jagade ensam försökte flera gånger komma in å ståndskallet utan att lyckas.

– Jag stötte björnen ett par gånger, berättar Jörgen för Jaktjournalen. Till sist fick Jörgen ett fint läge när björnen gick upp på en sten och exponerade sig.
–Jag sköt ett skott och följde upp med ytterligare ett när björnen föll, berättat Jörgen. Björnen som var en hane vägde 192 kilo och var den andra björn som fällts för Bozz.

– Förra året var det en jaktkompis som fick skjuta, men nu fick jag skjuta min första björn, berättar en mycket nöjd skytt.

Jörgen har haft problem med sin vita älghund under sommaren och Bozz har under en period varit gipsad. Efter SM-uttagningen för en tid sedan var Bozz rejäl halt, men när han fått vila ett par dagar vågade sig Jörgen på att släppa igen och nu fungerade Bozz utan problem.

Läs mer om Bozz och hans husse i senaste numret av Jaktjournalen.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser