Jörgen sköt sin andra björn för Bozz

Jörgen Seijsing med vita jämthunden Bozz och deras andra björn för året Uberg (JJ) Jaktjournalenkändisen Jörgen Seijsing, Örnsköldsvik fick i idag skjuta årets andra björn tillsammans med sin vita älghund Bozz. Jörgen blev uppring av jägare i Uberg som hade haft flera besök av en björn som specialiserat sig på att förstöra ensilagebalar.

Jörgen var på plats tidigt på morgonen samtidigt som jägare från Uberg- och Djupsjö jaktlag satt sig på pass. Nästan direkt efter att Jörgen släppt sin hund fick han meddelande från en passkytt som sett en björn passera. Jörgen visslade in Bozz och släppte sedan på spåret. Bozz markerade direkt och tog upp och började skälla cirka 150 meter in i skogen.

Efter en stunds ståndskall övergick det till gångstånd innan det stannade i en extremt tät och nästan ogenomträngligt buskage.
Bozz skällde i tre timmar utan att Jörgen fick någon skottchans. Till sist lämnade björnen området och passerade en väg där en passare fick se björnen och hund.
Björnen rundade sedan ett berg och efter en dryg kilometer blev det åter fast ståndskall.
Till sist fick Jörgen ett läge och kunde skjuta ett dödande skott på cirka tio stegs avstånd.  Björnen var en hane som vägde 170 kilo.

PS!
Läs mer om Jörgen och hans vita jämthund Bozz i septembernumret av Jaktjournalen.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser