Jörgen sköt sin andra björn för Bozz

Jörgen Seijsing med vita jämthunden Bozz och deras andra björn för året Uberg (JJ) Jaktjournalenkändisen Jörgen Seijsing, Örnsköldsvik fick i idag skjuta årets andra björn tillsammans med sin vita älghund Bozz. Jörgen blev uppring av jägare i Uberg som hade haft flera besök av en björn som specialiserat sig på att förstöra ensilagebalar.

Jörgen var på plats tidigt på morgonen samtidigt som jägare från Uberg- och Djupsjö jaktlag satt sig på pass. Nästan direkt efter att Jörgen släppt sin hund fick han meddelande från en passkytt som sett en björn passera. Jörgen visslade in Bozz och släppte sedan på spåret. Bozz markerade direkt och tog upp och började skälla cirka 150 meter in i skogen.

Efter en stunds ståndskall övergick det till gångstånd innan det stannade i en extremt tät och nästan ogenomträngligt buskage.
Bozz skällde i tre timmar utan att Jörgen fick någon skottchans. Till sist lämnade björnen området och passerade en väg där en passare fick se björnen och hund.
Björnen rundade sedan ett berg och efter en dryg kilometer blev det åter fast ståndskall.
Till sist fick Jörgen ett läge och kunde skjuta ett dödande skott på cirka tio stegs avstånd.  Björnen var en hane som vägde 170 kilo.

PS!
Läs mer om Jörgen och hans vita jämthund Bozz i septembernumret av Jaktjournalen.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser