Jörgen sköt ännu en björn för Bozz

Örnsköldsvik (JJ) Jörgen Sejsing från Överhörnäs utanför Örnsköldsvik, sköt i lördags sin fjärde björn efter sin vita älghund Bozz. Totalt har det skjutits fem björnar för Bozz som hunnit bli fem år gammal.

Ett gäng nöjda björnjägare i Myckelgensjö. Fr. vänster Jörgen Sejsing med sin vita älghund Bozz, Håkan Lundberg, Frank Lundqvist, Oscar Johansson med jämttiken Vindbackens Doris. Med på jakten var även fotografen Niklas Lundqvist.

Jörgen fick vid 12-tiden på lördagen besked av sin kompis Niklas Lundkvist, Bredbyn, att de haft björnkontakt och ståndskall på förmiddagen med Niklas jämttik, Vindbackens Doris, utan att någon lyckades skjuta björnen.

Jörgen kastade sig omedelbart i bilen och efter en timme var han på plats i Myckelgensjö, strax söder om Junsele, där han fick veta var björnen senast varit synlig. Bozz fick komma loss och sökte trots värmen mycket bra. En kilometer in i såten såg Jörgen på pejlen hur Bozz vinklade och ökade farten.

– Jag meddelade via radion att Bozz spårade någonting och att skyttarna skulle vara på sin vakt, berättar Jörgen.

Efter 850 meter kom upptaget i en risig ungskog och björnen gjorde sedan en förflyttning på 100 meter ned mot en myr där den sedan stod fast i en timme och tjugo minuter. När Jörgen kom fram till ståndskallet kunde han ganska enkelt på cirka 30 meters avstånd skjuta björnen som var en hane och vägde 140 kilo.

– Jag tyckte att det var ett perfekt läge och jag har alltid tidigare tvingats smyga mycket närmare, berättar en mycket nöjd Jörgen Sejsing.

 

 

 

 

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser