Jörgen Olsson ny ordförande i gråhundsklubben

Överkalix (JJ) Svenska gråhundklubben valde på årsmötet i Överkalix Jörgen Olsson, Årjäng till ny ordförande. Nya i styrelsen blev Per Brandt, Borlänge och Linnea Hansson, Linköping valdes till sekreterare.

Årsmötet beslutade att klubben ska försöka anordna ett rasmästerskap under året. Om möjligt kommer ett avelsråd att tillsättas under året.

Gråhundklubben kommer att vara med på  jakt- och friluftsmässor under året i Arvidsjaur, Höga kusten,  Game Fair och Fäviken Game Fair.

Klubben har närmare 700 medlemmar och kommer att under året att försöka trycka upp en medlemstidning.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser