Jordgubbsodlare använde olaglig vildsvinsfällla

Ekenäs (JJ) En jordgubbsodlare i skånska Ekenäs tröttnade på vildsvinens skador och byggde en egen vildsvinsfälla. I höstas dömde hovrätten honom för jaktbrott. En dom som står fast sedan högsta domstolen nekat prövningstillstånd, rapporterar Skånska Dagbladet.

– Det är beklagligt. Jag anser mig inte vara skyldig till något, säger jordgubbsodlaren till Skånska Dagbladet.

Det var i april 2013 som jordgubbsodlaren till slut tröttnade på vildsvinens framfart i jordgubbsodlingen. Odlaren byggde en egenkonstruerad fälla. Något han inte trodde var olagligt eftersom han kände till att andra också byggt fällor.

Några vildsvin fångades aldrig i fällan men när Polisen fick reda på saken påbörjades en rättsprocess som först nu avslutats. Högsta domstolen har meddelat att de inte kommer att pröva hovrättens dom och jordgubbsodlaren ska därför betala 50 dagsböter.

– Det är retligt. För mig är det viktigt att reda ut det hela och jag känner mig inte som en brottsling, säger  bärodlaren till Skånska Dagbladet.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser