Jordgubbsodlare använde olaglig vildsvinsfällla

Ekenäs (JJ) En jordgubbsodlare i skånska Ekenäs tröttnade på vildsvinens skador och byggde en egen vildsvinsfälla. I höstas dömde hovrätten honom för jaktbrott. En dom som står fast sedan högsta domstolen nekat prövningstillstånd, rapporterar Skånska Dagbladet.

– Det är beklagligt. Jag anser mig inte vara skyldig till något, säger jordgubbsodlaren till Skånska Dagbladet.

Det var i april 2013 som jordgubbsodlaren till slut tröttnade på vildsvinens framfart i jordgubbsodlingen. Odlaren byggde en egenkonstruerad fälla. Något han inte trodde var olagligt eftersom han kände till att andra också byggt fällor.

Några vildsvin fångades aldrig i fällan men när Polisen fick reda på saken påbörjades en rättsprocess som först nu avslutats. Högsta domstolen har meddelat att de inte kommer att pröva hovrättens dom och jordgubbsodlaren ska därför betala 50 dagsböter.

– Det är retligt. För mig är det viktigt att reda ut det hela och jag känner mig inte som en brottsling, säger  bärodlaren till Skånska Dagbladet.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser