Jonas Svensson är svensk mästare i jakt

DALARNA(JJ). Jonas Svensson från Malung i Dalarna är svensk mästare i jakt. Detta står klart sedan Svenska Jägareförbundets jakt-SM avgjorts under veckan.

Det var första gången förbundet anordnade ett jakt-SM. Det var ungdomar som går jaktutbildning vid naturbruksgymnasier som var med och tävlade. 
Jonas Svensson säger till Sveriges Radio P4 Dalarna att det känns bra att ha tagit hem segern och att han ska spara de 10 000 kronor som han vann. 

Jonas läser vid naturbruksgymnasiet i Älvdalen och ytterligare en elev från skolan deltog under tävlingen.
– Jag tycker att det är en fjäder i hatten för oss, vi är ju en kombinerad skog- och jaktutbildning och vi har ju hävdat oss väldigt bra mot renodlade jaktutbildningar, säger Bo Svan, lärare på jaktubildningen, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser