Jonas fick skjuta en 20-taggare

Dalarna (JJ) Jonas Dahlström från Färnäs fick skjuta en 20-taggare i norra Dalarna på fredagen.

Jonas Dahlström med sin granna älgtjur. Foto: Privat

Han jagar i ett litet lag på sex man öster om Idrefjäll och på gränsen till Härjedalen.

Jonas satt på pass på en gammal tallhed och hade flera hundra meters sikt. Plötsligt ropade jaktkompisarna att det var älg på väg mot honom.

– Jag såg på ett par hundra meters avstånd att den kom genom skogen. Plötsligt måste den ha fått vind av någon av jaktkompisarna, för den vek av och kom med bredsidan förbi mig, berättar Jonas.

Han såg ut en plats mellan två träd, där det var rent från vegetation.

– Det var mellan 60 och 65 meter och kulan gick in lite högt i bogen. Men älgen föll direkt, berättar Jonas.

Det visade sig vara en 20-taggare som vägde 280 kilo slaktad.

Fick du rejäl puls när du såg den komma mellan träden?

– Jag var ganska kall ända till skottet fallit, då kom pulsen, säger Jonas.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Så här ser hornen ut när basthuden är borttagen. Foto: Privat

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Annonser