Jonas fick skjuta en 20-taggare

Dalarna (JJ) Jonas Dahlström från Färnäs fick skjuta en 20-taggare i norra Dalarna på fredagen.

Jonas Dahlström med sin granna älgtjur. Foto: Privat

Han jagar i ett litet lag på sex man öster om Idrefjäll och på gränsen till Härjedalen.

Jonas satt på pass på en gammal tallhed och hade flera hundra meters sikt. Plötsligt ropade jaktkompisarna att det var älg på väg mot honom.

– Jag såg på ett par hundra meters avstånd att den kom genom skogen. Plötsligt måste den ha fått vind av någon av jaktkompisarna, för den vek av och kom med bredsidan förbi mig, berättar Jonas.

Han såg ut en plats mellan två träd, där det var rent från vegetation.

– Det var mellan 60 och 65 meter och kulan gick in lite högt i bogen. Men älgen föll direkt, berättar Jonas.

Det visade sig vara en 20-taggare som vägde 280 kilo slaktad.

Fick du rejäl puls när du såg den komma mellan träden?

– Jag var ganska kall ända till skottet fallit, då kom pulsen, säger Jonas.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

Så här ser hornen ut när basthuden är borttagen. Foto: Privat

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser