Johan sköt björn i Lumsheden

Johan Öhman med björnhanen som han sköt på gångstånd  i samband med ett eftersök i Lumsheden Lumsheden (JJ) Johan Öhman, Örsundsbro, sköt i går en hanbjörn efter en spännande jakt tillsammans med Lari Mann.

De båda björnjägarna kom till Lumsheden efter att ha fått tips om en björn som uppehöll sig i en havreteg. Hundarna började omgående att väcka på nattslagen när det plötsligt small ett skott hos en passkytt.

Det visade sig att en björn kommit för att passera en väg där skytten satt. Johan och Lari kopplade hundarna och tog sig snabbt till skottplatsen där de gjorde en snabb undersökning utan att finna något blod eller hår.
Skytten var dock övertygad om att han träffat eftersom björnen tecknade i skottet. Jägarna släppte på spåret och nu handlade det om ett eftersök.

Det dröjde inte länge innan det blev upptag och gångstånd. Johan följde gångståndet och efter ett par kilometer fick han läge och kunde avsluta jakten. Björnen var en hane som vägde 70 kilo.  Björnjakten började i Gävleborg och avslutades i Dalarna.

Jakten i Gävleborg har gått extremt snabbt och efter tio dagar är jakten avslutade eftersom alla 37 björnar är skjutna. Även i Dalarna område två är jakten avlyst efter att 40 björnar skjutits. Totalt har det fällts 50 björnar i Dalarna.

– Det är oerhört gott om björn i trakterna kring Lumsheden, säger Johan som nu drar till Härjedalen tillsammans med Jimmy Mårtensson och Lari Mann.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser