Johan fällde björn på sin första björnjakt

Stråsjö (JJ) Johan Eklöf, Stockholm fällde sin första brunbjörn tidigt i morse när han satt på pass i Stråsjö, Hälsingland. Det är dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Johan Eklöf, som till vardags driver Roslagens jakt fick en björnjaktspremiär han sent kommer glömma.

Johan Eklöf gick upp strax före fyra i morse och var en av 6 skyttar som tog pass när jaktlaget i Stråsjö, Hälsingland inledde årets björnjakt.

– Jag hade inte suttit många minuter på hygget när jag ser något vitt framför mig. Det tar ett tag men via uteslutsmetoden förstår jag snart att det är en björn som går och äter på hygget.

I femton minuter sitter Johan med osäkrad bössa och inväntar läge. Björnen rör sig mellan tallarna och det är svårt att rent skottfält.

– Många tankar hinner passera innan jag kommer till skott, men till slut får jag ett läge och kan fälla den på 38 meter. Det var helt otroligt.

Björnjakten är den första Johan deltar på här i Sverige. I somras spenderade han flera veckor nere på den afrikanska savannen i ett försök att fälla en leopard, men chansen uteblev.

– Nu kändes det som om jaktguden var på min sida.

Björnen var en hona på cirka 100 kilo.

Björnhonan var mycket ljus i pälsen.

Björnhonan var mycket ljus i pälsen.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser