Joggare mötte oskygg varg

IDRE(JJ). En kvinnlig joggare mötte i helgen en oskygg varg nordväst om Idre. Händelsen inträffade under lördagen och vargen ska ha varit bara cirka 15 meter från kvinnan. Både kvinnan och hennes sambo är säkra på att det verkligen var en varg.

– Det som oroar är att vargen helt tydligt var nyfiken och klev upp på vägen. Den kan inte ha undgått att hört min sambo komma på vägen. Enligt alla som säger sig förstå vargens beteende ska den ju vara skygg och inte göra så här, säger kvinnans sambo till Dalarnas Tidningar. 

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser