JO utreder inte avlivning av älg på isen

ÖSTERSUND(JJ). Justitieombudsmannen, JO, har beslutat att inte utreda polisens agerande i samband med avlivningen av älgen på isen nedanför Härke på Frösön. Det var organisationen Djurens rätt som JO-anmälde polisen.

Avlivningen av älgen gick inte alls som planerat. Jägarna avlossade mer än tio skott mot älgen och trots det dog den inte. 
Först efter att polisens egen helikopter kom till platsen kunde älgen avlivas genom skott från luften.

– Det är mycket upprörande att Justitieombudsmannen inte ens kommer att utreda polisen agerande, säger Stefan Falkelind, på Djurens Rätt i Östersund, till Östersunds-Posten.
Han menar att polisen borde ha avbrutit jägarens uppdrag och på en gång satt in helikoptern.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser