JJ-vinnarna hemma efter älgjakt i Ströms Vattudal

Strömsund (JJ) Jaktjournalens älgjaktjakt med prenumeranter i Ströms Vattudal blev återigen en mycket lyckad tillställning. Prenumeranterna har just kommit hem och ett par av dem med älgtroféer.

Varje höst lottar Jaktjournalen ut fem platser i JJ:s älgjaktslag för tre dagars älgjakt i Ströms Vattudal, som ligger i Nordvästra Jämtland inom Strömsunds kommun.

Alla prenumeranter har möjlighet att anmäla sitt intresse till älgjakten. I år var det 2 800 som vile jaga älg med oss, fem lyckliga vinnare kunde i slutet av förra veckan och början av helgen jaga på fantastiska älgmarker i närheten av Lidsjöberg och Svaningen.

Vinnarna som deltog var Henrik Claesson, Tenhult, Emil Grip, Hällefors, Peter Gerhardsson, Sävsjö, Jörgren Wallgren, Askersund och Tomas Berlin, Heby.

När jakten startade var det 15 cm blöt nysnö och ett 100-tal renar möttes på vägen ut. Men trots detta blev jakten lyckad, renarna och älghundarna möttes aldrig och tre älgar kunde skjutas under jakten.

I nr 3 2015 kommer Du att kunna läsa ett stort reportage från jakten i Jaktjournalen. Då börjar vi också ta emot anmälningarna till 2015 års jakt.

Snön vräkte ned, men det hindrade inte Jaktjournalens prenumeranter från att skjuta älgar. Fr v Peter Gerhardsson, Emil Grip, Jörgen Wallgren och Tomas Berlin, Henrik Claesson saknas på bilden.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser