JJ-medarbetare ställer ut foton

Södertälje (JJ) Enhörnabaserade fotografen och Jaktjournalenmedarbetaren Mikael Grennard ställer i februari månad ut fotografier på djur och natur på Södertälje stadshus.

Mikael Grennard ställer ut bilder djur, natur och jägare i Södertälje.

Från den första till den tjugoförsta februari kan Mikael Grennards bilder beskådas i foajén på Södertälje stadshus.

– Det blir i huvudsak djur och naturbilder med viss Enhörnaprägling. Dessutom kanske flera kommer känna igen de jägarporträtt som också kommer ställas ut, säger han.

Mikael Grennard kan kallas jaktfotograf. En stor del av hans bilder har publicerats i Jaktjournalen och annan jaktpress både i Sverige och internationellt.

Men när han själv får möjligheten att förklara ser han sig snarare som en situationsfotograf, specialiserad på jakt och natur. Även om han gärna ”fuskar”  inom områden som studio och landskap också.

– Jag upplever all fotografering som spännande. I synnerhet när jag erbjuds möjligheten att fånga ett ögonblick i naturen, samspelet mellan människor, eller utspelet hos en människa.

Mikael har gjort sig mest känd som jakt- och viltfotograf, men har också gjort en hel del reklamfotografering inom främst jaktbranschen.

–Men eftersom jag är jägare i botten sitter jag aldrig i gömsle. Jag jagar mina bilder till fots, precis som när jag pürschar med bössan.

Det fotografiska intresset började med att Mikael fick en systemkamera av sin far när han var i tonåren. Han lärde sig att framkalla och kopiera svartvit film. Under studietiden jobbade han på bildbyrån Bildtjänst i Nyköping. Bland flera duktiga fotografer fick han där lära sig grunderna.

Efter studier på Chalmers Tekniska Högskola tog en helt annan karriär fart och fotograferandet blev mest en hobby. Men 2008 togs fotograferandet upp som en delsyssla i det företag i jaktbranschen som Mikael då startade.

 

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser