JJ-medarbetare ställer ut foton

Södertälje (JJ) Enhörnabaserade fotografen och Jaktjournalenmedarbetaren Mikael Grennard ställer i februari månad ut fotografier på djur och natur på Södertälje stadshus.

Mikael Grennard ställer ut bilder djur, natur och jägare i Södertälje.

Från den första till den tjugoförsta februari kan Mikael Grennards bilder beskådas i foajén på Södertälje stadshus.

– Det blir i huvudsak djur och naturbilder med viss Enhörnaprägling. Dessutom kanske flera kommer känna igen de jägarporträtt som också kommer ställas ut, säger han.

Mikael Grennard kan kallas jaktfotograf. En stor del av hans bilder har publicerats i Jaktjournalen och annan jaktpress både i Sverige och internationellt.

Men när han själv får möjligheten att förklara ser han sig snarare som en situationsfotograf, specialiserad på jakt och natur. Även om han gärna ”fuskar”  inom områden som studio och landskap också.

– Jag upplever all fotografering som spännande. I synnerhet när jag erbjuds möjligheten att fånga ett ögonblick i naturen, samspelet mellan människor, eller utspelet hos en människa.

Mikael har gjort sig mest känd som jakt- och viltfotograf, men har också gjort en hel del reklamfotografering inom främst jaktbranschen.

–Men eftersom jag är jägare i botten sitter jag aldrig i gömsle. Jag jagar mina bilder till fots, precis som när jag pürschar med bössan.

Det fotografiska intresset började med att Mikael fick en systemkamera av sin far när han var i tonåren. Han lärde sig att framkalla och kopiera svartvit film. Under studietiden jobbade han på bildbyrån Bildtjänst i Nyköping. Bland flera duktiga fotografer fick han där lära sig grunderna.

Efter studier på Chalmers Tekniska Högskola tog en helt annan karriär fart och fotograferandet blev mest en hobby. Men 2008 togs fotograferandet upp som en delsyssla i det företag i jaktbranschen som Mikael då startade.

 

AKTUELLT

Lurade jägare överklagar polisbeslut

Skåne (JJ) Christoffer Frank och de andra jägarna, som lurats på jakt de betalat för, överklagar nu polisens beslut att inte inleda förundersökning. – Härvan sväller – nu är vi 14 personer som betalat för jakt, berättar Christoffer Frank.

Nytt besked om Rackstadvargarna idag

Värmland (JJ) Varg nummer två fälldes på torsdagen i skyddsjakten i Rackstadreviret i Västra Ämtervik. – Vårt mål är att få bort alla vargarna i området. Jag väntar besked från länsstyrelsen i dag, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna.

Kritik mot järvinventering

Norrbotten (JJ) Sju samebyar i Norrbotten kritiserar länsstyrelsens inventering av järv. Spårförhållandena har varit dåliga och spårarna har missat järvar, menar företrädare för samebyarna.

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Annonser