Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Den vita älgen fotograferades på måndagen i Munkedal. Foto: Jessica Hemlin

– Älgen är född 2009 och upptäcktes vid flyginventeringen 2010. Det har gått rykten om att det skulle finnas två vita älgar i området, men jag vet inte hur mycket sanning det ligger i det, Lars Sjöblom, ordförande i Munkedal-Lysekils jaktvårdskrets.

Jessica Hemlin

Jessica Hemlin har fotograferat och filmat den vita älgen flera gånger och medverkat i både TV och rikspress med sina bilder och filmer.

Fredad av jägarna

– Nu dök den upp precis där jag bor i Pilegård i Munkedal. Jag tog bilder på den när den var ungefär 150 meter bort, berättar Jessica för Jaktjournalen.

Jägarna i området har kommit överens om att älgen är fredad.

– Den är allmänt känd i trakten och jag tror att det skulle bli rätt så stor reaktion hos allmänheten om någon sköt den. Därför får den gå, säger Lars Sjöblom.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070- 744 18 21
0 kommentarer

AKTUELLT

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Ia fick storoxen i pass

Ia Olsson Widen har fått jakten med modersmjölken men det var först för fyra år sedan hon tog jägarexamen och började jaga på egen hand. Det lönade sig. I går morse fällde hon en riktigt fin tjur hemma i Åsberget utanför Bräcke.

Annonser