Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Den vita älgen fotograferades på måndagen i Munkedal. Foto: Jessica Hemlin

– Älgen är född 2009 och upptäcktes vid flyginventeringen 2010. Det har gått rykten om att det skulle finnas två vita älgar i området, men jag vet inte hur mycket sanning det ligger i det, Lars Sjöblom, ordförande i Munkedal-Lysekils jaktvårdskrets.

Jessica Hemlin

Jessica Hemlin har fotograferat och filmat den vita älgen flera gånger och medverkat i både TV och rikspress med sina bilder och filmer.

Fredad av jägarna

– Nu dök den upp precis där jag bor i Pilegård i Munkedal. Jag tog bilder på den när den var ungefär 150 meter bort, berättar Jessica för Jaktjournalen.

Jägarna i området har kommit överens om att älgen är fredad.

– Den är allmänt känd i trakten och jag tror att det skulle bli rätt så stor reaktion hos allmänheten om någon sköt den. Därför får den gå, säger Lars Sjöblom.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070- 744 18 21
0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser