Jens fällde monsterbock

Boden (JJ) Jens Nilsson, Boden har bara haft jägarexamen i tre år och fällde nyligen sina andra bock någonsin. Men vilken bock sen. – Det är väl bara att lägga ner nu, säger han och skrattar.

Jens Nilsson andra bock i jägarkarriären är något alldeles extra. Foto: Privat

Jaktjournalen får under bockjaktsäsongen bilder till skickade till oss på bockar. Många är stora och håller för ädlaste valör, men de där riktigt udda bockarna är mer sällsynta.

Så damp det ner en bild i går kväll på en råbock som fick oss att verkligen haja till. Kanske också för att den var skjuten i Boden och inte på Öland eller i Blekinge eller någon annan plats där de rejäla gossarna brukar bli fällda.

Jens Nilsson, ligger bakom bocken. Han var i torsdags inbjuden som gästjägare på älgjakt. När det var dags för kvällspasset var även råbockar tillåtna att fälla.

– Jag fick ett pass tilldelat av jaktledaren vid en liten åker. När det återstod en halvtimme av jakten dök bocken upp. Jag är ju rätt färsk jägare men såg att den var stor.

Monsterbocken föll och de andra jägarna i laget kunde påtala för Jens att han fällt en bock med osedvanligt stora och udda horn.

– Om jag ska tro kompisar som fått se bocken jag sköt, är det bara att lägga ner bockjakten nu, säger Jens och skrattar.

För två veckor sedan fällde han sin första bock. Men vad gäller hornstorleken går de knappast att jämföra.

– Hahaha, nä det var bara några tops som stack upp på den.

Nu har monsterbocken skickats till konservator för beredning. Om tre månader får Jens veta vart det landar, men oavsett medalj eller inte kommer han ha ett mycket häftig minne att sätta upp på väggen där hemma.

Det är en del massa i de där hornen. Foto: Privat

 

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser