Jens fällde monsterbock

Boden (JJ) Jens Nilsson, Boden har bara haft jägarexamen i tre år och fällde nyligen sina andra bock någonsin. Men vilken bock sen. – Det är väl bara att lägga ner nu, säger han och skrattar.

Jens Nilsson andra bock i jägarkarriären är något alldeles extra. Foto: Privat

Jaktjournalen får under bockjaktsäsongen bilder till skickade till oss på bockar. Många är stora och håller för ädlaste valör, men de där riktigt udda bockarna är mer sällsynta.

Så damp det ner en bild i går kväll på en råbock som fick oss att verkligen haja till. Kanske också för att den var skjuten i Boden och inte på Öland eller i Blekinge eller någon annan plats där de rejäla gossarna brukar bli fällda.

Jens Nilsson, ligger bakom bocken. Han var i torsdags inbjuden som gästjägare på älgjakt. När det var dags för kvällspasset var även råbockar tillåtna att fälla.

– Jag fick ett pass tilldelat av jaktledaren vid en liten åker. När det återstod en halvtimme av jakten dök bocken upp. Jag är ju rätt färsk jägare men såg att den var stor.

Monsterbocken föll och de andra jägarna i laget kunde påtala för Jens att han fällt en bock med osedvanligt stora och udda horn.

– Om jag ska tro kompisar som fått se bocken jag sköt, är det bara att lägga ner bockjakten nu, säger Jens och skrattar.

För två veckor sedan fällde han sin första bock. Men vad gäller hornstorleken går de knappast att jämföra.

– Hahaha, nä det var bara några tops som stack upp på den.

Nu har monsterbocken skickats till konservator för beredning. Om tre månader får Jens veta vart det landar, men oavsett medalj eller inte kommer han ha ett mycket häftig minne att sätta upp på väggen där hemma.

Det är en del massa i de där hornen. Foto: Privat

 

 

AKTUELLT

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Kolgrillad älgfilé

Numera tar grillsäsongen aldrig slut. Låt inte den fina älgfilén bli liggande i frysen och i värsta fall bortglömd. Med en god marinad och ett dygn i kylen är en mör älgfilé något av det godaste man kan låta vända på kolgrillen. Låt inga andra smaker konkurrera med den suveränt goda älgfilén, servera med en

Crut – en ståndhund av rang

När jämthunden Älgtjärnets Crut släpps lös i skogen är chansen till ståndskall rejält hög. Han har aldrig misslyckats på ett jaktprov och med tio förstapris på tio starter har han en meritlista som många bara drömmer om.

Redolfi EOS Steel

Gyttorp lanserar flera modeller från Redolfi Armi. Hagelbockar för jakt, sporting och lerduveskytte. Bockarna finns i Light, Steel och Sporting. Light och Steel finns i kaliber 12 och 20. Sporting i kaliber 12. Jaktjournalen har testat modellen Redolfi EOS Steel, som har tydliga influenser från traditionell italiensk tillverkning av hagelbockar.

Annonser