Jenny gjorde inget misstag

Noppikoski (JJ) I 30 minuter smög sig Jenny Matsson in på ståndskallet. Och väl framme lyckades hon fälla en björn med två snabba skott.

Jenny Matsson fällde i morse sin första björn, efter ståndskallsarbete av Trassel och Nato.

Jenny var i morse ute med pojkvännen Niklas Friberg, Orsa på Orsa Besparingsskogar inte långt från Noppikoski. Niklas hade släppt både Trassel och Nato som hittade en björn.

– Det blev lite struligt på morgonen, en passkytt hade redan skjutit på björnen, men det visste jag inte om eftersom radiokommunikationen var dålig. Men det slutade med att hundarna ställde björnen i en rasbrant, berättar Niklas.

I fyra år har Jenny följt med Niklas på björnjakt, men aldrig tidigare sett en levande björn under jakten. Nu fick hon chansen att smyga in på ståndskallet och tankarna snurrade…

– Det var naturligtvis superspännande och förstod nog inte riktigt första minuterna att jag faktiskt fällt björnen. Den stod i en brant och när vi kom fram stod Trassel närmast björnen och Nato lite på sidan. Men ganska snabbt fick jag ett skottläge och sköt. Jag såg direkt att björnen markerade och repeterade snabbt in ett skott till och i smällen rasade björnen omkull, berättar Jenny belåtet.

Björnen var en hona på 110 kg.

– Jag ska ta reda på skinnet som jag tycker är mycket fint. Det ska beredas och sparas eftersom det är min första björn, säger Jenny.

Jakten fortsätter nu för Jenny och Niklas med jaktkompisar och i huvudsak kommer de att hålla sig i Dalaskogarna.

– Det finns så många duktiga hundar nu så det är ingen idé längre att åka omkring och hitta nya jakter, avslutar Niklas Friberg.

 

 

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser