Jenny gjorde inget misstag

Noppikoski (JJ) I 30 minuter smög sig Jenny Matsson in på ståndskallet. Och väl framme lyckades hon fälla en björn med två snabba skott.

Jenny Matsson fällde i morse sin första björn, efter ståndskallsarbete av Trassel och Nato.

Jenny var i morse ute med pojkvännen Niklas Friberg, Orsa på Orsa Besparingsskogar inte långt från Noppikoski. Niklas hade släppt både Trassel och Nato som hittade en björn.

– Det blev lite struligt på morgonen, en passkytt hade redan skjutit på björnen, men det visste jag inte om eftersom radiokommunikationen var dålig. Men det slutade med att hundarna ställde björnen i en rasbrant, berättar Niklas.

I fyra år har Jenny följt med Niklas på björnjakt, men aldrig tidigare sett en levande björn under jakten. Nu fick hon chansen att smyga in på ståndskallet och tankarna snurrade…

– Det var naturligtvis superspännande och förstod nog inte riktigt första minuterna att jag faktiskt fällt björnen. Den stod i en brant och när vi kom fram stod Trassel närmast björnen och Nato lite på sidan. Men ganska snabbt fick jag ett skottläge och sköt. Jag såg direkt att björnen markerade och repeterade snabbt in ett skott till och i smällen rasade björnen omkull, berättar Jenny belåtet.

Björnen var en hona på 110 kg.

– Jag ska ta reda på skinnet som jag tycker är mycket fint. Det ska beredas och sparas eftersom det är min första björn, säger Jenny.

Jakten fortsätter nu för Jenny och Niklas med jaktkompisar och i huvudsak kommer de att hålla sig i Dalaskogarna.

– Det finns så många duktiga hundar nu så det är ingen idé längre att åka omkring och hitta nya jakter, avslutar Niklas Friberg.

 

 

AKTUELLT

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Landsbygdsministern om de skeva gåsjakttiderna

Stockholm (JJ) Jaktjournalen uppmärksammade häromdagen de skeva förhållandena som råder för gåsjägare i Sverige samtidigt som forskningen visar att grågåsbeståndet växer och skadebilden ökar. Nu svarar Sven-Erik Bucht på kritiken mot Regeringens flathet i frågan.

Blir det allmän jakt på varghybriderna?

Sörmland (JJ) En liten skara speciellt utvalda jägare – eller allmän jakt på varghybriderna? Det är frågan när länsstyrelsens personal nu grubblar på hur varghybriderna norr om Katrineholm ska avlivas.

Fick älgkroppar stulna

Nordmaling (JJ) Ett jaktlag utanför Nordmaling i Västerbottens län fick i veckan påhälsning av tjuvar i slakteriet. En vuxen älg och en halv kalv saknades när de kom dit på onsdagen.

Annonser