Jättegalt vägde 241 kilo

Aneby (JJ Natten till den 1 oktober sköt Danny Lindstrand, en rejäl galt utanför Aneby, som vägde 241 kilo.– Det är ovanligt att man skjuter en sådan stor galt i Sverige, säger Danny.

Nyligen monterade han belysning på sin åtel, Men det nya ljuset gjorde att galten höll sig tillbaka något. I stället för att närma sig åteln vid åttatiden på kvällen valde i stället galten att återkomma mitt i natten och rörde sig dessutom mycket varsamt.

När Danny lyckades skjuta ett skott slog galten omkull åtelställningen och belysningen slocknade, vilket gjorde Danny något nervös. Men när ficklampan väl var framtagen kunde han konstatera att galten låg kvar och något lättad slapp han således en eftersökning i den mörka skogen.

Galten vägde 241 kilo och en preliminär mätning av betarna visade att de stack ut 98 millimeter utanför käken.

Nu har galten lämnats till en konservator och tanken är att det ska bli ett bogmontage, skriver Vetlanda-Posten.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser