Jättebjörn fälld i Dalarna

En jättestor björnhane på 270 kg har skjutits i Dalarna. En av länets absolut största björnar som fällts. Lycklig skytt är Olle Sandström, som fällde björnen vid Flenarnas fäbod i trankterna av Siljansnäs.

Till sammans med jaktkompisarna Back Albert Johansson och Kalle Alm hade de fått tips om ett färskt björnspår intill Flenarnas fäbod. Back Alberts gråhund Brödas Rocko letade snabbt rätt på björnen och efter tre timmars ståndskall på ett begränsat område flyttade sig björnen och Olle hade väntat sig björnens vägval och kunde på nära håll skjuta björnen i huvudet.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser