Jätteälg ska rädda glesbygdskommun

Världens största älg ska rädda framtiden för en kommun i norrlands inland - det är åtminstone förhoppningen. Det är entreprenören Thorbjörn Holmlund som kläckt iden att bygga en älg i trä på berget Vithatten.

Han har arbetat i mer än ett decenium för att förverliga sina planer. 
Och i byn Glommersträsk som ligger intill den planerade byggplatsen har projektet väckt framtidstro. 

Men när grönt ljus verkade ha infunnit sig för bygget så slår dock den globala finanskrisen till med full kraft.
SVT har sänt en dokumentär om det fantastiska projektet och missade du den har du fortfarande chansen att se filmen på SVT Play. Dessutom kommer filmen att sändas ytterligare två gånger på SVT denna vecka.

Källa: www.svt.se

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser