Järvar dödade

Jokkmokk (TT) Två unga järvar med uppsprättade bukar har påträffats i vattnet nedströms Randi kraftstation utanför Jokkmokk.

De dödade fridlysta rovdjuren upptäcktes av dykare som var sysselsatta med underhållsarbete vid kraftstationen.
När kropparna undersöktes konstaterades det att båda järvarna har fått buken uppsprättad och har huvudskador.
Den ena har ett skotthål i huvudet och på den andra är huvudet krossat.
Rovdjursforskaren Peter Segerström har tittat på djuren som forskare försett med chips och tatueringar 2005. Märkningarna visar att djuren är en hona och en hane på två år.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser