Järvar dödade

Jokkmokk (TT) Två unga järvar med uppsprättade bukar har påträffats i vattnet nedströms Randi kraftstation utanför Jokkmokk.

De dödade fridlysta rovdjuren upptäcktes av dykare som var sysselsatta med underhållsarbete vid kraftstationen.
När kropparna undersöktes konstaterades det att båda järvarna har fått buken uppsprättad och har huvudskador.
Den ena har ett skotthål i huvudet och på den andra är huvudet krossat.
Rovdjursforskaren Peter Segerström har tittat på djuren som forskare försett med chips och tatueringar 2005. Märkningarna visar att djuren är en hona och en hane på två år.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser